onsdag 30 april 2014

Till salu

Så då står han i trädgården igen....nu med saluskylt....får se om någon förbarmar sig över denna tingest.

Vår lilla Husqvarnatingest har inte fått något ny ägare ännu men kanske finns det någon som tycker synd om honom för han är en speciell tingest som stod i ett uthus i åratal.


Nu står han där och väntar....undrar just om väntan blir lång?



 



tisdag 29 april 2014

Vårstädning

Visst är det skönt när man kan tillbringa en stund i trädgården och så att säga städa upp lite...och då ska man ha en rejäl trädgårdsvagn så vår cykelkärra agerar hjälpreda i trädgården med jämna mellanrum.


Här en liten trädgårdsvy...

 Poolen har fått en grod och smådjurstrappa...jodå vi såg allt herr Groda idag..han tyckte att vi störde honom så vi skyndade oss med rengöringen av dammen=)

 Den nya lilla granen trivs riktigt bra

 Grävskopan Amanda har sin nya plats mellan träden

Vem har sagt att maskrosor inte hör hemma i en trädgård, vi säger välkomna små gula gulliga blommor.




måndag 28 april 2014

Kan det bli enklare?

Laban känner ni till?...ja apambulansen då alltså eller Renault 4 som den hette för den om något är väl en enkel bil....men tittar man på denna klämma som just är så enkel och funktionsinriktad så måste den ju vara motsvarigheten för pappersklämmor jämte Laban..enkel funktionsinriktad och faktiskt riktigt snygg i all sin enkelhet.

Här finns Laban om ni inte känner till den.

http://perrasmotornostalgi.blogspot.se/2014/04/renault-4-1972.html




lördag 26 april 2014

Kan det bli bättre?

När man ser på denna burk så kan man ju inte låta bli att beundra det faktum att två av mina favoriter finns på burken, BP och Citroén på samma burk.

Hydrauloljan till fjädringen på Citroénbilar kan ju aldrig bli fel och är det sen ur BP:s sortiment så kan man ju inte låta bli att gilla den.

Ja för att få lite rättvisa i bilden så hänger givetvis en Finaflaska med på ett hörn för Fina kan man aldrig få nog av.


torsdag 24 april 2014

Tillbaka till...

Herr Stofil här......

Min gamla telefon, ja den svarta bakelittelefonen har varit upphov till glåpord och illvilliga kommentarer av besökare och dom har villigt visat upp sina smarta telefoner som kan både det ena och andra.


Betänk nu att telefonerna och telefonbolagen, ja Telia då alltså har det osmakliga synsättet att alla vill byta ut sin fasta telefonförbindelse till förmån för mobilt eller så kallad IP telefoni..och allt mer mobila telefonlösningar där vi blir allt mer uppkopplade.


Man kan ju inte låta bli tänka tillbaka på gamla goda tider när man om man hade ett viktigt samtal att ringa och befann sig utanför sitt eget hem fick gå till närmsta telefonkiosk för att ringa.

Dom små och stora barnen hade istället för en läsplatta ett teckningsblock och kritor och man satt på staketet och samspråkade med sina kompisar istället för att sms:a eller facebooka.


Livet fanns utanför datorn, mobiltelefonen och stressen av att köpa den senaste telefonen var knappast så stor då man i värsta fall bytte telefon vart 10 år.


Så nu har mobiltelefonerna och deras användare ett uppenbart behov att återgå till "bakelit" telefoner i svart, och man är tillbaka till att prata i en riktig lur igen.

Som sagt man blir aldrig förvånad och snart blir det väl inne med fast telefonlinje och Televerket igen, då är iallafall jag väldigt nära att bli "inne" igen.

Herr Stofil....på tråden

https://www.etsy.com/listing/45436168/iretrofone-base

onsdag 23 april 2014

Stil & finess

När du skulle bära hem dina skor så fick du hos SKO Svensson en kasse som så att säga gjorde reklam för skoförsäljningen på ett utmärkt sätt.

 

Notera den smått fantastiska teckning som formligen sätter pricken över i....ett utmärkt exempel på god reklam med stil och finess.




tisdag 22 april 2014

Premiärvisning

Nu är det dags, Valpen är klar och tar sina första steg ut från fotografierna.

Valpen var ett samarbete mellan Bärgar Pelle och Olov Ekengård, men dom hade delade meningar om påbyggnaden då Olov tyckte att ett helt skåp i höjd med hyttens tak var att föredra, en provbil byggdes men Bärgar Pelle stod på sig och Valpen blev som han blev.

Sikten i provbilen blev så att säga lika med noll vid backning till havererad bil så man föredrog att se något bakåt istället för att ha en medpassagerare som fick gå ut och guida.


Så här är han D 4743 Valpen som var en Willis FC 150 årsmodell 1957.




lördag 19 april 2014

Rebecka...

Stanna upp & lyssna


Valpen


Lilla valpen=)

Idag ställde han sig upp...och han står upp..lite ostadig men han står upp, det är huvudsaken.

Och varför kallas den för valpen?...ja det räcker att beskåda denna lilla knubbiga sak för att förstå.

 

torsdag 17 april 2014

Bojen rycker ut till undsättning...

Bojen har hjälpt till att stödja alla sina kollegor, som Bedan..Dode..Bojen i Lindvalls utseende så då är det ju inte så konstigt att han även nu rycker ut och hjälper med det nya projektet.

 

tisdag 15 april 2014

Byggstart

Ja egentligen så har jag redan kommit en bit men..lillen kallar jag den, den hette inte så men den är så liten och gullig..kan en sån vara gullig? ja faktiskt och vänta bara ska ni får se när den är klar...om ett tag=)

måndag 14 april 2014

Bärgningskåren

Kåren har alltid legat varm om hjärtat och då speciellt Kalmar, ja efter mycket tid som passerat under broarna så byggdes Morfar. ja Bärgningskårens Scania L76:a som gick under namnet morfar och förebilden inköptes av Kalmar bilbärgning 1978.

Men idag blir det reklamprylarna som ligger i bildfokus..så varsego..Kåren Kalmar i en liten hyllning.


Lite kuriosa, den uppmärksamme upptäcker att telefonnumret 85 000 från början gick till Larmcentralen i Kalmar, alltså Bärgar Pelle.


 Gamla 771 var en Volvo N10...Morfar hade radionummer 772


 

onsdag 9 april 2014

Plast...vit och härlig

Vet någon var man hade dylika muggar?..inte?..då ska jag berätta för alla som gjort värnplikten kan någon gång druckit ur just en sådan här...dom här muggarna var ett riktigt fynd för jag fann sex stycken på loppis är från 1964.

 


måndag 7 april 2014

Liten..men.....

Ibland kan ett loppisfynd vara litet men ack så trevligt och idag fyndades denna lilla norsk tillverkade lastbil från Tomte Laedal.






söndag 6 april 2014

En hyllning till ABBA

Fast på Nostalgimackens sätt då jag som alla vet gillar att leta upp dom där udda sakerna.

Bilden visar reservmamman Annifrid som fått ta hand om är tvproducenten Kåge Gimtells dotter Cecilia som fick medverka i programmet När stenkakan slog som i fyra halvtimmes program bjöd på örhängen från 1915-1955.


Så vi på Nostalgimacken gratulerar ABBA och alla som var med om att skapa denna ikon inom svensk musikexport men som alla vet så var ABBA och är ABBA för evigt en inspirerande grupp för musiker och oss andra långt efter att gruppen upplöstes.

Notera Sveriges televisions inspelningsbuss med orkestersläp i bakgrunden.

Karosserna på dessa Volvolastbilar tillverkades av Grantorpets karosserifabrik (Gripkaross) i Västervik, och orkestersläp tillverkat av Spånga Bil & Traktorservice.

Spårvagnsförare

1960 var det dags för kvinnorna att ta plats på förarplatsen i Göteborgs spårvagnar och fyra kvinnor anställdes på prov för att 1964 utökas till mer än 25 % av hela arbetsstyrkan alltså 90 heltidsanställda och 230 deltidsanställda.

Så vad kallades då en konduktör fast i kvinnlig fägring? konduktrisen.......man kunde allt säga till sin kompis:

Stick inte upp min farsa är spårvagnsförare..men svaret kanske blev..det är min morsa med....





lördag 5 april 2014

Kökstema....

Vi har ju haft kök på tapeten en tag nu så då passar det ju att visa upp lite snygga kök och vardagsrum..och sist men inte minst hyllpapper, för vem kan vara utan hyllpapper..iallafall förr i tiden.